Vivofonto

Visie VivoFonto

Mijn visie betekent in één woord “ Bezieling” in welke vorm dan ook.

En VivoFonto betekent levensader een energiebaan die door de ruggenwervel van een mens heen stroomt om via deze weg het lichaam met al zijn kwaliteiten en functies in beweging te zetten en vanuit zichzelf in verbinding te komen met zijn omgeving, zowel medemensen als doelen en materialen. Deze verbindingen maken we om onszelf te ontwikkelen tot een sterk functioneel karakter en om als individu samen te werken met anderen aan een stevige gezonde maatschappij en wereld, een warm en liefdevol samenwerkend geheel te creëren of het nu om je gezin gaat of dat je met een team een onderneming tot leven brengt en in balans houdt.
We zijn geboren om niet alleen een mooie wereld te creëren maar ook om onszelf, onze omgeving en de wereld een goed leven te gunnen. Het is een cadeau! En om dit alles te creëren zullen we relaties aan moeten gaan en de juiste materialen en omgeving nodig hebben. Want door samenwerken en verbindingen aan te gaan met de omgeving zal er meer ontwikkeld en bereikt worden. Net als in de dierenwereld zijn we als mens een soort, maar binnen onze soort hebben we een zeer gemêleerd gezelschap met uiteenlopende karakters en kwaliteiten. Die allemaal samen tot geweldige doelen kunnen komen. 

Deze  menselijke eigenschappen hebben ook behoefte om aan het werk te zijn, we gaan vanaf dat we kruipen al op zoek naar doelen en willen ons verbinden met dat wat ons aantrekt. Een bakker heeft meel en water nodig en een schilder verf en kwasten. Een geboren technische tekenaar zal in het begin aan de slag zijn met lego om wat in zijn hoofd zit te bouwen en later pen en papier om uiteindelijk door te groeien tot een ingewikkelde computer die hem zal ondersteunen. En zo willen we allemaal onze dromen waarmaken.

Deze kwaliteiten liggen al diep in ons verscholen voordat we geboren worden. Door het leven worden we gevormd en dat samen noemen we karakter. Zoals alle eikeltjes tot een eikenboom zullen groeien maar door omstandigheden zullen ze allemaal in vorm en grote anders worden.

We worden gelukkig van creëren dat is mens eigen. We worden ook gelukkig om te doen waar we passie en energie van krijgen. Door te herkennen en erkennen wie je van nature bent zal je sneller en beter alles op je pad herkennen en vinden wat je nodig hebt om je zielsopdracht uit te voeren.

Dat is waar ik met deze visie mee werk, het herkennen en erkennen van welke persoon dan ook om vervolgens verbindingen te leggen tussen wat die nodig heeft en wat hem zal laten groeien.

Het is prachtig als je preventief kan werken. Wanneer kleine kinderen en jonge mensen al weten wat hun aangeboren kwaliteiten zijn dan kan je als omgeving ook beter bieden wat ze nodig hebben om te groeien en kunnen ze zelf beter hun doelen herkennen en dat aantrekken wat ze nodig hebben.

Elke ondernemer zal door zichzelf en zijn doel werkelijk te kennen de juiste mensen ( van medewerker tot adviseur van klant tot leverancier ) aantrekken die bij zijn missie passen.

Elke docent en leerkracht die zichzelf werkelijk kent zal gaan uitstralen wat die over wil brengen en hij zal de mooiste leerlingen op zijn pad krijgen die precies bij hem passen.

Een moeder en vader zullen ieder zichzelf kunnen blijven binnen hun nest waar misschien wel 5 verschillende type mensjes wonen. En hun kroost leren dat ze ook allemaal mogen zijn wie ze zijn.terug naar boven