Vivofonto

20-2-2010 Innerlijke onrust

 
Bij vele mensen zit erop dit moment een innerlijke onrust die te beschrijven is als een soort onvoorspelbaar gevoel. Dit gevoel zit voornamelijk in de buik- en hartstreek. Het kan angstig voelen of je kan het idee krijgen dat je in een grijs gebied terecht gekomen bent. Dit melancholische nutteloze gevoel neigt naar het idee dat je depressief bent. Dit alles heeft een reden, namelijk het indalen van je levensenergie.
 
We zitten in een evolutie waarin we steeds meer in een hogere trilling komen. De levensader die vanaf het achterhoofd je lichaam in hoort te stromen, wordt krachtiger omdat we in deze tijd vanuit ons basischakra naar het ki-punt toe groeien. Dat is een opwaartse beweging onder in het bekken en daardoor moet er meer vaart gemaakt worden vanuit je hoofd. De innerlijke onrust komt van die hogere trilling, er gebeurt dus iets technisch bij de meeste mensen. Vooral bij diegene die al  bewust bezig zijn met het werken aan zichzelf hierdoor worden de chakra’s weer actief.
Zo zijn er nog veel mensen die te druk zijn met hun omgeving en nauwelijks met zichzelf. Zij kunnen vooral last hebben van nek/schouderklachten of onrust en pijn in het hoofd. De zielsenergie van jezelf kan dan het lichaam niet inkomen. Ik schrijf hierover  uitgebreid in mijn boek.
 
Het beste is om zoveel mogelijk in overgave te komen, we zijn als mens zo geneigd altijd maar nuttig te zijn en als we dan even niet in staat zijn om vooruit te komen, gaan we niet lekker in ons vel zitten. Een grijze dag is een dag waarin je tegen jezelf mag zeggen dat je in overgave komt dat het even ook niet zo hard hoeft te lopen. Kijk maar naar een baby, die groeit hard en het hele lichaampje is bezig om sterk en nuttig te worden, het kleine mensje maakt gevoelsmatig ook ontzettend veel voor zijn beleving mee,  daarom is het heel normaal dat het veel slaap en rust nodig heeft.
De mensheid zit in een overgang en dit kost werkelijk veel energie, deze energie zoekt zijn weg door het lichaam en dat is wat je voelt!
Als je werkelijk in overgave kan en durft te komen dan zal je zien wat er door je heen gaat. Misschien zit er wel een huilbui in de weg of heb je zin om eens te gillen. Dat hoef je dan niet perse te doen maar je kan er wel voor kiezen om bv lekker hard mee te zingen met een goed lied. Het onrustige gevoel kan je ook aangeven dat je een avond vroeg naar bed wil of onder een dekentje op de bank wil kruipen en heel misschien wil je gewoon wat voor je uitstaren en even helemaal niet nadenken over morgen of gisteren. Maar als je zelf bang wordt van je eigen onrust en onheilspellend gevoel dan kom je in een vicieuze cirkel te zitten. Laten gebeuren en er niet voor weglopen is het beste en je zal zien dat je na een dagje of een paar uurtjes alweer gewoon een rustiger gevoel gaat krijgen.
En als je kan denken: “het hoort gewoon bij deze tijd,” dan wordt het al een beetje gemakkelijker voor jezelf. Er zijn dagen of tijden dat de trilling in zijn algemeen hoger wordt en dan hoor ik op een dag van meerdere mensen dat ze dezelfde innerlijke gevoelens hebben. Een teken dat er ook werelds gewerkt wordt vanuit het netwerk en daardoor krijgen mensen ook massaal dezelfde belevingen en dat is heel bijzonder.